Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta kalvkotletter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Blev bjuden på denna rätt och det var mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en ugnsfast form så att dom inte ligger på varandra. Dela limefrukten och pressa över saften på köttets båda sidor. Fördela oregano över köttet. Skala och pressa över vitlöken på köttets båda sidor. Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli så varmt att det får färg. Lägg i löken och stek den tills den får en fin gyllengul färg.
  2. Finstrimla chilifrukten (ta inte med kärnorna). Lägg i chilifrukten i pannan med lök och bryn den någon minut. Ta bort löken och chilin och lägg i köttet. Bryn köttet på båda sidor. Lägg lök och chili över köttet och sänk värmen. Lägg på ett lock och stek på svag värme i ca 10 minuter eller tills du tycker att köttet är klart.
  3. Skala avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur avokadon och dela varje halva i sex skivor. Lägg upp kalvkotletterna på tallrikar. Lägg på två skivor avokado på varje tallrik. Lägg lök och chiliblandningen i en hög bredvid köttet.
  4. Garnera med krasse och 2 tomater på varje tallrik. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.