Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk mockatårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En godsak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader och smörj en form, 22 cm i diameter, med matfett. Blanda de rivna chokladkexen, smält matfett med vatten i en skål. Tryck ut degen i formens botten och baka i 15 minuter. Låt svalna på ett galler.
  2. Använd matberedare med knivblad och mixa keso och färskost tills blandningen är luftig. Tillsätt socker, kakao och mjöl och blanda ner äggen och sedan äggvitorna, en i taget. Blanda tills blandningen är mjuk och jämn. Rör ner kaffet och häll blandningen över tårtbotten.
  3. Baka i en timma. Stäng av ugnen och låt tårtan svalna med ugnsluckan lätt öppen. Skär med kiv runt tårtans kant och låt svalna helt. Ta tårtan ur formen och garnera med hallon och florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.