Perfekt tårta inför större bjudningar, öppet hus eftersom du kan baka i god tid och frysa tårtan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 g.
Spänn ut ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant 24 cm.
Riv mandelmassan grovt, tillsätt ägget och äggvitorna och rör ihop. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna.
- Fyllning:
Blanda äggulor, florsocker, smör, kakao, pulverkaffe, vatten, vaniljsocker, arrak och salt i en skål och vispa ihop. Bred fyllningen jämt över kakan och lägg den i frysen 15 min för att stelna. (Hit går kakan alldeles utmärkt att förbereda. Förvara i frysen och garnera serveringsdagen)
- Garnering:
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Blanda med olja och bred över kakan.
Sporra ut remsor av marsipanen och fäst runt kakan.
Dekorera med riven choklad eller chokladbönor.
- Servera med lättvispad grädde eller glass.
Publicerat den
10 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod tårta!! Hade den på lilltjejens dop, blev succé!! Tusen tack för recept!!