Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelska torn

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Vanliga smörgåsrån - toppade med choklad och nougat som smaksätts med konjak - blir här till oemotståndliga läckerbitar. Himmelskt goda, helt enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Ta med ett mått ut runda kakor ur rånen. Måttet ska vara ca 3½ cm i diameter.
  2. Gör fyllningen: Bryt chokladen i bitar. Blanda den med vispgrädde och kokosfett i en kastrull. Hetta upp chokladblandningen under omrörning. Upphettningen ska ske långsamt. Rör tills allt har smält.
  3. Låt blandningen koka upp. Häll den i en skål. Tillsätt nougaten, skuren i mindre bitar, och konjaken eller whiskyn. Rör om väl.
  4. Ställ fyllningen på en sval plats. Rör om då och då. Rör den avsvalnade smeten lätt krämig med elvisp på lägsta hastighet.
  5. Spritsa fyllningen i höga toppar på bottnarna. Låt dem stå kallt cirka 15 minuter.
  6. Gör garneringen: Smält den mörka chokladen tillsammans med kokosfettet i vattenbad eller i mikron.
  7. Doppa kakorna i chokladen så att den täcker hela toppen. Låt kakorna stå kallt tills chokladen stelnat, cirka 10 minuter.
  8. Smält den vita chokladen. Häll den i en pappersstrut som du viker av smörgåspapper. Spritsa chokladen i nålfina girlander över kakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.