Vanliga smörgåsrån - toppade med choklad och nougat som smaksätts med konjak - blir här till oemotståndliga läckerbitar. Himmelskt goda, helt enkelt!
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Ta med ett mått ut runda kakor ur rånen.
Måttet ska vara ca 3½ cm i diameter.
- Gör fyllningen: Bryt chokladen i bitar. Blanda den med vispgrädde och kokosfett i en kastrull. Hetta upp chokladblandningen under omrörning. Upphettningen ska ske långsamt. Rör tills allt har smält.
- Låt blandningen koka upp. Häll den i en skål. Tillsätt nougaten, skuren i mindre bitar, och konjaken eller whiskyn. Rör om väl.
- Ställ fyllningen på en sval plats. Rör om då och då. Rör den avsvalnade smeten lätt krämig med elvisp på lägsta hastighet.
- Spritsa fyllningen i höga toppar på bottnarna. Låt dem stå kallt cirka 15 minuter.
- Gör garneringen: Smält den mörka chokladen tillsammans med kokosfettet i vattenbad eller i mikron.
- Doppa kakorna i chokladen så att den täcker hela toppen. Låt kakorna stå kallt tills chokladen stelnat, cirka 10 minuter.
- Smält den vita chokladen. Häll den i en pappersstrut som du viker av smörgåspapper. Spritsa chokladen i nålfina girlander över kakorna.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar