Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Salt möter sött i denna vackra sallad. Välj om du vill ha kanderade valnötter till eller vanliga naturella. Hirs kan vara svårt att få tag på, men det går lika bra med couscous.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kanderade valnötter: Smält socker i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt honung och valnötter. Rör runt tills sockret täcker nötterna. Häll snabbt upp på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna.
  2. Sallad: Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Skär päronet i tunna runda skivor. Rör ihop vinäger och honung i en skål. Blanda försiktigt ner päronskivorna. Blanda hirs, bönor och 2 msk olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör ner salladen i skålen med hirs och bönor. Lägg upp på tallrikar. Toppa med päron, smulad ädelost och grovhackade valnötter. Servera gärna med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.