Salt möter sött i denna vackra sallad. Välj om du vill ha kanderade valnötter till eller vanliga naturella.
Hirs kan vara svårt att få tag på, men det går lika bra med couscous.
Instruktioner
- Kanderade valnötter:
Smält socker i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt honung och valnötter. Rör runt tills sockret täcker nötterna. Häll snabbt upp på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna.
- Sallad:
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Skär päronet i tunna runda skivor. Rör ihop vinäger och honung i en skål. Blanda försiktigt ner päronskivorna. Blanda hirs, bönor och 2 msk olja. Krydda med salt och peppar.
- Rör ner salladen i skålen med hirs och bönor. Lägg upp på tallrikar. Toppa med päron, smulad ädelost och grovhackade valnötter. Servera gärna med ett gott bröd.
Publicerat den
14 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar