Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronfromage med sockersaltade mandlar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Lyxig fromage med retrokänsla. Sött möter salt i en ljuvlig förening. Fromagen är extra lätt där bara äggvitan används. Passar även som tårtfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm hjortron, (spara några till garnering) vaniljstång delad på längden och vatten i en kastrull. Låt sjuda ca 3 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Plocka upp vaniljstången.
  2. Sätt en finmaskig sil över en skål. Passera hjortronen genom silen till en slät puré med hjälp av en sked. Skrapa ut vaniljkornen i purén.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Lägg dem i den ljumma hjortronpurén och låt dem smälta. Har purén kallnat för mycket kan den värmas i mikron. Rör om så att gelatinet löses upp. Låt kallna.
  4. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till ett fast skum. Vispa grädden. Blanda purén med grädden. Spara ca 1 msk av purén till garnering.
  5. Vänd ner den vispade äggvitan i grädd- och hjortronsmeten. Spritsa eller skeda upp smeten i portionsglas. Droppa den sparade hjortronpurén på toppen. Ställ glasen i kylen för att stelna.
  6. Smält sockret i en liten stekpanna. Rör inte, utan skaka pannan så sockret smälter jämnt. Tillsätt mandlar, citronsaft och flingsalt. Rör om försiktigt och häll upp på ett bakplåtspapper. Låt mandlarna kallna och stelna.
  7. Hacka mandlarna grovt och strö dem över fromagen vid servering. Garnera med hjortron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.