Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronrutor med mascarpone

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

I denna enkla kaka möter syran från hjortronen mascarponen på ett föredömligt sätt. Har du inga osockrade hjortron utan väljer att använda sylt rekommenderar vi att du halverar florsockermängden i mascarponekrämen. Receptet kommer från boken Sockerkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Sikta därefter i de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Fördela hjortronen eller sylten över hela pannan.
  2. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 40 minuter. Låt svalna. Skär i önskad storlek.
  3. Topping: Vispa samman mascarpone, socker och citronriv med en handvisp. Spritsa eller klicka ut lite mascarponekräm på varje bit.
  4. Servera och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.