Hönökaka är mjuk och lite söt och passar med en bit god lagrad ost.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt vattnet. Värm till 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på degvätskan och tillsätt sirap och salt. Arbeta in rågsikt och vetemjöl, spara lite vetemjöl till utbakning. Arbeta degen 5–10 min.
- Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
- Dela degen i fyra bitar. Kavla ut till runda kakor, ca 30 cm i diameter, på lätt mjölad arbetsbänk. Flytta över kakorna till plåtar med bakplåtspapper och nagga kakorna väl. Låt jäsa ytterligare 20–30 min under bakduk.
- Sätt ugnen på 250°. Grädda bröden mitt i ugnen
6–7 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter väldigt god, älskar hönökaka :)