Ett bröd att utspisa hungriga tonåringar med, trodde jag i min enfald. Kakorna tog slut fort .
Gott bröd som passar bra till utflykt o picknick
Instruktioner
- Smält margarin tillsätt mjölken (fingervarmt)
Smula sönder jästen tillsätt degspad sirap saltoch mjöl.
- Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den släpper kanterna på degbunken. Låt jäsa till dubbel storlek.
- Tillsätt hjorthornssaltet genom att strö det över degen. Slå sedan upp degen på bakbordet och arbeta med lätt hand .
- Dela upp degen i17 bitar rulla till bullar låt jäsa under bakduk i ca: 30 min. Kavla ut bullarna helst med kruskavel ca ½ cm tjocka .
- Nagga och lägg på varm plåt gräddas omedelbart i 5 min i het ugn 300 grader.
- Kakorna får svalna under bakduk.
Hjorthornssaltet gör brödet sprött, vill man ha segare konsistens på kakorna så utesluts det.
Publicerat den
7 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Å detta ser gott ut,,, försöker att spara detta recept på min sida här på matklubben men vet inte hur man gör?? kan inte skriva ut detta för mitt bläck är slut... kram
Nu har jag lyckats att spara detta ,,ger dig betyg när jag bakat dom,,,, mvh zanette
Blev nyfiken att göra dessa! Ska göra när jag har tid. Var det du Zanette som gav en full pott!?:) kram
Tack! Lycka till med baket . Kram