Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hösttagine med katrinplommon och rostad mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En marockansk gryta med mustiga kryddor och knapriga mandlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet och löken i bitar. Hetta upp oljan och bryn köttet. Tillsätt löken och bryn den.
  2. Tillsätt alla kryddor, socker och rör runt ordentligt. Häll i buljongtärning och vatten. Koka en timme och 15 minuter tills köttet känns mört. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Tillsätt katrinplommon och låt koka 15 minuter.
  3. Rosta mandlarna i en torr teflonpanna. Rör om ofta så att de inte bränns. Servera lammgrytan med rostade mandlar, strö över sesamfrön och ät gärna denna rätt tillsammans med ett lantbröd som doppas i grytan. Klyftpotatis är också gott som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.