Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hovmästarpaj med lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyllningen i de här ljuvliga minipajerna påminner om hovmästarsås. Den rökta laxen bryter av den lite söta dillfyllningen. En riktigt lyxig matpaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  2. Gör fyllningen. Vispa ägg, äggulor, dill och grädde. Tillsätt äpplejuice, senap och honung i smeten. Smaksätt med cayennepeppar.
  3. Skär laxen i strimlor. Skölj och finhacka salladslöken. Fördela laxstrimlorna och den finhackade salladslöken i det förgräddade pajskalet. Häll fyllningen över laxen och löken i pajskalen.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen känns fast när man petar på den. Servera gärna pajerna tillsammans med en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.