Fyllningen i de här ljuvliga minipajerna påminner om hovmästarsås. Den rökta laxen bryter av den lite söta dillfyllningen. En riktigt lyxig matpaj!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Gör fyllningen. Vispa ägg, äggulor, dill och grädde. Tillsätt äpplejuice, senap och honung i smeten. Smaksätt med cayennepeppar.
- Skär laxen i strimlor. Skölj och finhacka salladslöken. Fördela laxstrimlorna och den finhackade salladslöken i det förgräddade pajskalet. Häll fyllningen över laxen och löken i pajskalen.
- Grädda pajerna mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen känns fast när man petar på den. Servera gärna pajerna tillsammans med en fräsch grönsallad.
Publicerat den
23 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar