Bröd med saffran och saftig kvargfyllning. Godast med nygräddade eller lätt värmda.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av mjölken och rör ut jästen.
Smält smöret på svag värme, tillsätt resten av mjölken. (ca 37°)
- Häll degspadet i bunken, tillsätt socker,saffran salt, äggulor och ca hälften av vetemjölet. Lägg bakpulvret på mjölet och blanda detta lite grand innan allt blandas.
- Arbeta degen i maskin (ca 4 min). Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-45 min.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter. Tillsätt mer mjöl om degen fastnar på bakbordet.
- Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en kaka. Skär eller sporra den i 16 rutor. Fördela fyllningen. Vik upp hörnen så de möts på mitten och tryck till. Lägg bröden på en smord plåt eller med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 min. under bakduk.
- Vispa upp ägget, pensla och grädda i 250° C ugnsvärme i ca 8-10 min.
Publicerat den
26 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det blev ganska misslyckat. Tror att jag skulle ha kavlat degen till en större ruta. Hur stor ska man egentligen göra den? Tror att det är viktigt för att inte fyllningen ska rinna ut som den gjorde för mig. Dessutom är det nog viktigt att rutorna blir helt fyrkantiga. Upplevde det också som att det var lite för mycket fyllning- eller, så var det inte så bra med köpt lätt-kvarg. Men dom blev goda och lite annorlunda mot dom vanliga lussebullarna.
Hej! Kavla lite större. Rutorna ska vara fyrkantiga, den ska vara 14x14 cm... Det borde inte vara något problem med köpt lätt-kvarg. Hoppas det hjälpte! Lycka till med nästa bakning! /Magdolna