Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hugis vinbärsmaräng

(2 kommentarer)  
Hugis vinbärsmaräng Hugis vinbärsmaräng
Skriv ut

En lyckad kombination av vinbär, maräng och mandel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, margarin, florsocker, äggulor, sötmandel, bakpulver och citronskal i en kastrull. Grädda i 210°C ca 20-25 minuter. Grädda kakan i smord och mjölad form (kan vara bra en med löstagsbar kant) i 210°C ca 20-25 minuter.
  2. Krämen: Blanda vatten, socker maizena i en kastrull.( Obs ej aluminium!) Låt det koka i ett par minuter. Tillsätt svarta vinbär och låt koka lite till. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en äggula i taget. Låt den sjuda under omrörning ( inte koka ) tills krämen blir tjock. Blanda i matfettet. Låt krämen kallna. Häll den i pajskalet.
  3. Marängen: Vispa äggvitorna (4) tillsammans med socker, vaniljsocker till hårt skum. Strö över hackad mandel. Brädd marängen över krämen och grädda i 150°C ca 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • DuverumEllet 14 augusti 2011

    Det var svårt att få ur skalet från kastrullen!

  • Magdolna 14 augusti 2011

    Grädda kakan i smord och mjölad form (kan vara bra en med löstagsbar kant)....... Tips! Om det är svårt att ta loss kakan .... vänd ner formen och lägg en fuktig (kall) köksduk ovanpå. Vänta ca 2 - 3 min... Lycka till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.