En lyckad kombination av vinbär, maräng och mandel
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, margarin, florsocker, äggulor, sötmandel, bakpulver och citronskal i en kastrull. Grädda i 210°C ca 20-25 minuter. Grädda kakan i smord och mjölad form (kan vara bra en med löstagsbar kant) i 210°C ca 20-25 minuter.
- Krämen:
Blanda vatten, socker maizena i en kastrull.( Obs ej aluminium!) Låt det koka i ett par minuter. Tillsätt svarta vinbär och låt koka lite till. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en äggula i taget. Låt den sjuda under omrörning ( inte koka ) tills krämen blir tjock. Blanda i matfettet. Låt krämen kallna. Häll den i pajskalet.
- Marängen:
Vispa äggvitorna (4) tillsammans med socker, vaniljsocker till hårt skum. Strö över hackad mandel. Brädd marängen över krämen och grädda i 150°C ca 20 min.
Publicerat den
9 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var svårt att få ur skalet från kastrullen!
Grädda kakan i smord och mjölad form (kan vara bra en med löstagsbar kant)....... Tips! Om det är svårt att ta loss kakan .... vänd ner formen och lägg en fuktig (kall) köksduk ovanpå. Vänta ca 2 - 3 min... Lycka till.