Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hugis Napraforgó

 
Skriv ut

Napraforgó är en ungersk vetebröd och här kommer min egen Napraforgó variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken värm till 37°. Lös jästen i lite av degspadet, tillsätt resten med salt och sirap. Tillsätt ca hälften av mjölet, arbeta i mer efter hand till en smidig men lös deg. Låt jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek ca 40 min.
  2. Dela i två och kavla ut dem till runda kakor ca 30 cm i diameter. Bred på smör strö över socker och kakao. Placera den andra ovanpå. Placera en mugg eller glas i mitten av degen för att behålla ett rund form i centrum. Dela resten i 16 delar. sedan snöra "tårtbits formarna"2 gg. varannan bit till höger och varannan bit till vänster. Låt jäsa övertäckta på plåt tills degen reser sig igen efter lätt tryck. Pensla med ägg, strö över pärlsocker. grädda i nedre delen, ca 225° ca 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.