Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hugis kanelbullar

 
Skriv ut

Doften av nybakade kanelbullar....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till ca 37°. Lös jästen i lite av degspadet, tillsätt resten med salt och sirap. Tillsätt ca hälften av mjölet, arbeta i mer efter hand till en smidig men lös deg. Låt jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek ca 30 - 40 min.
  2. Rör smör vaniljsocker, kanel, socker till fyllningen. Mjöla bakbordet , ta ut degen och kavla ut till en platta ca 35*65 cm. Lyft degen då och då medan du kavlar och mjöla om det behövs Bred på smörfyllningen.
  3. Rulla ihop och skär till ca 2 cm breda bullar. Lägg dem i pappersformar eller på plåten. Låt jäsa övertäckta på plåt tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
  4. Pensla med ägg, strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250° C ca 5-7 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.