Doften av nybakade kanelbullar....
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till ca 37°. Lös jästen i lite av degspadet, tillsätt resten med salt och sirap.
Tillsätt ca hälften av mjölet, arbeta i mer efter hand till en smidig men lös deg. Låt jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek ca 30 - 40 min.
- Rör smör vaniljsocker, kanel, socker till fyllningen. Mjöla bakbordet , ta ut degen och kavla ut till en platta ca 35*65 cm. Lyft degen då och då medan du kavlar och mjöla om det behövs Bred på smörfyllningen.
- Rulla ihop och skär till ca 2 cm breda bullar. Lägg dem i pappersformar eller på plåten.
Låt jäsa övertäckta på plåt tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
- Pensla med ägg, strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 250° C ca 5-7 min.
Publicerat den
12 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar