Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad lax med purjo och spenat

 
Skriv ut

Variant på SVT Landgångs ( German Zamundio ) recept på inbakad gravlax. Skapat för de som inte gillar gravad fisk – eller inte vågar äta den pga. trikinosrisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smördeg: Blanda ingredienserna, utan att arbeta dem överdrivet och låt vila i kyl 1 timme. Kavla därefter ut smördegen 40 x 40 cm.
  2. Lax. Putsa och bena ur laxfilén. Skär bort skinnet. Skär på mitten av filén en snitt i mittlinjen, halvvägs ner och vinkla sedan snittet mot buken resp. ryggen, utan att skära igenom. Det ska bildas två lock som möts i mittlinjen.
  3. Fyllning. Hacka grönsakerna grovt och flytta den till en hög skål. Mixa ihop något till en grov massa. Blanda i osten och äggulan.
  4. Montering: Lägg den skurna laxen på smördegen, vik upp locken, bred på fyllningen och vik tillbaka locken. Pensla synlig deg med ägg och vik samman två motstående kanter. Pensla openslade ytor och vik samma de återstående kanterna. Tryck till så att det sluter tätt.
  5. Placera ett brätt över paketet och vänd allt med en snabbt rörelse så att fisken kommer att vila på vikningen. Pensla ovansidan av paketet med ägg.
  6. Gräddning: Grädda i 200°C tills fiskens innertemperatur nått 52°C, ta ut, låt vila en stund – servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.