Recept från tant Signes handskrivna kokbok.
Instruktioner
- Tina oxfilen och putsa bort ev. hinnor.
- Bryn tills köttet fått fin färg runtom. Krydda med salt och peppar. Efterstek i ugn, 200 grader, 20-30 minuter beroende på storleken. Låt köttet vila 15 minuter.
- Blanda samman matfettet och mjölet till degen. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Det går utmärkt att blanda och arbeta ihop degen i en matberedare.
- Låt degen vila i kylskåpet.
- Ansa och skiva de färska champinjonerna. Fräs svampen i matfettet. Strö över mjölet och späd med vätskan. Koka stuvningen några minuter. Smaksätt den.
- Skär köttet i skivor. Lägg samman dem med stuvningen så att filén ser hel ut.
- Kavla ut degen till en avlång fyrkant. Lägg köttet på mitten. Bred på resten av svampstuvningen. Vik över degen. Pensla skarvarna med ägg. Lägg på ett ugnssäkert fat.
- Kavla ut degresterna. Skär ut små blommor och blad. Lägg dem som garnering ovanpå degen. Pensla med ägg.
- Grädda i 225-250 grader tills degen fått fin färg och är genomgräddad.
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar