Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad oxfilé på mormors vis

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Recept från tant Signes handskrivna kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina oxfilen och putsa bort ev. hinnor.
  2. Bryn tills köttet fått fin färg runtom. Krydda med salt och peppar. Efterstek i ugn, 200 grader, 20-30 minuter beroende på storleken. Låt köttet vila 15 minuter.
  3. Blanda samman matfettet och mjölet till degen. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Det går utmärkt att blanda och arbeta ihop degen i en matberedare.
  4. Låt degen vila i kylskåpet.
  5. Ansa och skiva de färska champinjonerna. Fräs svampen i matfettet. Strö över mjölet och späd med vätskan. Koka stuvningen några minuter. Smaksätt den.
  6. Skär köttet i skivor. Lägg samman dem med stuvningen så att filén ser hel ut.
  7. Kavla ut degen till en avlång fyrkant. Lägg köttet på mitten. Bred på resten av svampstuvningen. Vik över degen. Pensla skarvarna med ägg. Lägg på ett ugnssäkert fat.
  8. Kavla ut degresterna. Skär ut små blommor och blad. Lägg dem som garnering ovanpå degen. Pensla med ägg.
  9. Grädda i 225-250 grader tills degen fått fin färg och är genomgräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.