En smakrik skål med en massa gott! Ingefärsyoghurten ger syra och sting till de kryddiga räkorna.
Det är även gott med kycklingstrimlor eller quornstrimlor istället för räkor.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Marinad:
Blanda ingredienserna. Vänd ner räkorna, låt marinera i minst 20 minuter.
- Ingefärsyoghurt:
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt.
- Hyvla zucchinin till tunna remsor med skalare. Skär polkabetan tunt, eventuellt med mandolin. Fräs räkorna i sin marinad hastigt i en het stekpanna, ca 2 minuter. Lyft upp dem och ta vara på såsen i pannan genom att spä med lite vatten och röra runt.
- Fördela ris, alla grönsaker och räkorna i serveringsskålar. Ringla över såsen från pannan. Toppa med groddar och koriander. Servera med ingefärsyoghurten. Pressa över citronsaft.
Publicerat den
9 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar