Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk bowl

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik skål med en massa gott! Ingefärsyoghurten ger syra och sting till de kryddiga räkorna. Det är även gott med kycklingstrimlor eller quornstrimlor istället för räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna. Vänd ner räkorna, låt marinera i minst 20 minuter.
  3. Ingefärsyoghurt: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt.
  4. Hyvla zucchinin till tunna remsor med skalare. Skär polkabetan tunt, eventuellt med mandolin. Fräs räkorna i sin marinad hastigt i en het stekpanna, ca 2 minuter. Lyft upp dem och ta vara på såsen i pannan genom att spä med lite vatten och röra runt.
  5. Fördela ris, alla grönsaker och räkorna i serveringsskålar. Ringla över såsen från pannan. Toppa med groddar och koriander. Servera med ingefärsyoghurten. Pressa över citronsaft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.