Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk currypaj

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Hittade detta receptet någonstans på nätet och detta blir dagens lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Lägg mjölet i en skål och smula sönder fettet i
mjölet. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen
stå kallt ½-1 timme.
  2. Gör under tiden i ordning stuvningen. Hacka löken, riv äpplet, moroten
och apelsinskalet grovt. Riv sellerin fint, ungefär 1 msk selleri
räcker.
  3. Fräs löken, äpplet, moroten, apelsinskalet, sellerin och den pressade
vitlöken i oljan. Pudra över curryn. Tillsätt de mycket väl sköljda
linserna och buljongen. Koka stuvningen i 15 minuter och rör i
yoghurten när stuvningen har kokat färdigt. Smaksätt med salt.
  4. Klä en pajform med pajdegen. Grädda pajskalet i 20 minuter i 225
grader.
  5. Fyll det varma pajskalet med den heta curryröran. Om pajen gräddas i
förväg kan man hetta upp det i ugn ett par minuter innan det fylls med
den heta curryröran.
  6. Servera kall yoghurt med skivade bananer till pajen. Lägg eventuellt
upp extra curry och lite riven kokos i små skålar och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.