Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk lins och potatisgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grytan kryddas med en currypasta av märket Patak's, som har olika kombinationer och styrka. Just den här heter Rogan Josh, och är inte så väldigt stark utan mer fyllig i sin smak. Om någon i sällskapet är vegetarian så servera kycklingköttet som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Blanda i en skål med Tiger Sauce och salt. Låt stå i kylen att marinera minst 1 timme.
  2. Skala och dela potatisarna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs hackad tomat, lök, chilipeppar, currypasta och senapsfrö ca 3 min.
  3. Lägg i potatis och häll på vatten och salt. Koka under loc ca 15 min. Lägg i linserna och koka under lock ytterligare 10 min.
  4. Blanda samman ingredienserna till salladen.
  5. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller wok och stek de marinerade kycklingbitarna ca 5 min.
  6. Servera grytan med kyckling och sallad och ev med kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hillevi3 17 juni 2009

    Denna rätt låter verkligen jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.