Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk potatiskaka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Knapriga brödkakor med en matig och kryddstark fyllning. Goda att servera som snacks eller tillsammans med en grönsallad och lite chutney som en hel måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vetemjöl, grahamsmjöl, salt, smör och vatten i en matberedare och arbeta ihop ingredienserna till en deg. Degen ska vara smidig men inte klibbig. Ställ in degen i kylen cirka 30 minuter.
  2. Skala och hacka löken fint. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och chili lätt utan att de får ta färg.
  3. Tillsätt curry och citronjuice, fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt potatis, salt och koriander eller mynta, fräs ytterligare i 1 minut. Låt svalna.
  4. Knåda degen på ett bakbord. Strö ut lite mjöl om degen är kladdig. Dela degen i 12 bitar. Tryck och kavla ut degbitarna till rundlar, 15 cm i diameter. Lägg bakpapper mellan degplattorna.
  5. Fördela fyllningen på hälften av degplattorna, lämna en kant på cirka 1 cm. Lägg resterande plattor som ett lock över fyllningen. Tryck till i kanten så att degen fäster ordentligt.
  6. Hetta upp cirka 1 msk olja i stekjärnet. Stek kakorna 1-2 minuter per sida. Skär upp och servera med lite avrunnen yoghurt och hackad koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.