Knapriga brödkakor med en matig och kryddstark fyllning. Goda att servera som snacks eller tillsammans med en grönsallad och lite chutney som en hel måltid.
Instruktioner
- Häll vetemjöl, grahamsmjöl, salt, smör och vatten i en matberedare och arbeta ihop ingredienserna till en deg. Degen ska vara smidig men inte klibbig. Ställ in degen i kylen cirka 30 minuter.
- Skala och hacka löken fint. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och chili lätt utan att de får ta färg.
- Tillsätt curry och citronjuice, fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt potatis, salt och koriander eller mynta, fräs ytterligare i 1 minut. Låt svalna.
- Knåda degen på ett bakbord. Strö ut lite mjöl om degen är kladdig. Dela degen i 12 bitar. Tryck och kavla ut degbitarna till rundlar, 15 cm i diameter. Lägg bakpapper mellan degplattorna.
- Fördela fyllningen på hälften av degplattorna, lämna en kant på cirka 1 cm. Lägg resterande plattor som ett lock över fyllningen. Tryck till i kanten så att degen fäster ordentligt.
- Hetta upp cirka 1 msk olja i stekjärnet. Stek kakorna 1-2 minuter per sida. Skär upp och servera med lite avrunnen yoghurt och hackad koriander.
Publicerat den
4 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar