Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsdoftande nötgryta.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En lättlagad vardagsmåltid med lite mildare smak än vad som är brukligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva och skär köttet i ca 1 cm tjocka och 3 x 3 cm bitar. Grovhacka löken, lite finare med sellerin samt dela potatisen i 3 - 4 bitar.
  2. Bryn köttet på ganska hög värme. Tillsätt salt, peppar och ingefära. Rör om.
  3. Lägg i rotselleri, lök. och vatten. Låt koka ca 20 min. Tillsätt därefter crème fraiche, chilisås, ärtor, morötter och potatis.
  4. Låt koka 20-30 min - beroende på potatissort - tills potatisen är mjuk.
  5. Gör en redning av potatismjölet och lite vatten. Blanda i detta.
  6. Rätten är nu klar.
  7. Då den är ganska mild och något söt i smaken kan du välja att krydda den lite extra med salt och chili om så önskas. Själv gör jag det inte.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Rodora 20 januari 2010

    Vad hände med morötterna och enbären som du har i ingredienserna..... De finns ju inte med vid tillagningen..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.