- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
En lättlagad vardagsmåltid med lite mildare smak än vad som är brukligt.
Instruktioner
- Skiva och skär köttet i ca 1 cm tjocka och 3 x 3 cm bitar. Grovhacka löken, lite finare med sellerin samt dela potatisen i 3 - 4 bitar.
- Bryn köttet på ganska hög värme. Tillsätt salt, peppar och ingefära. Rör om.
- Lägg i rotselleri, lök. och vatten. Låt koka ca 20 min.
Tillsätt därefter crème fraiche, chilisås, ärtor, morötter och potatis.
- Låt koka 20-30 min - beroende på potatissort - tills potatisen är mjuk.
- Gör en redning av potatismjölet och lite vatten. Blanda i detta.
- Rätten är nu klar.
- Då den är ganska mild och något söt i smaken kan du välja att krydda den lite extra med salt och chili om så önskas. Själv gör jag det inte.
Publicerat den
11 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad hände med morötterna och enbären som du har i ingredienserna..... De finns ju inte med vid tillagningen..