Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsgravad lax med gurksallad

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Har haft detta recept i receptboken länge, men inte prövat. Låter så gott, så det är dags att testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Filéa laxen, men låt skinnet vara kvar. Dra bort alla småben. Blanda socker, salt, peppar och riven ingefära och bred ut blandningen över laxens köttsida. Lägg den på ett fat.
  2. Låt laxen ligga i rumstemperatur en halvtimme tills saltet börjar lösa sig. Ställ den sedan i kylskåpet 1 1/2- 2 dygn, vänd ett par gånger under tiden. Om gravlaxen ska sparas längre, ta den ur lagen och förvara den i en plastpåse.
  3. Blanda senap, socker, vinäger, salt och peppar och vispa därefter ner oljan droppvis. Blanda ner dillen. Skala gurkan, hyvla den på längden med osthyvel. Skär skivorna i spaghettismala strimlor. Hit kan förberedas.
  4. Blanda i gurkan inför serveringen. Torka laxen och skär bort skinnet. Skiva den halvcentimetertjockt rakt ner. Lägg upp laxskivorna på gurksalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.