- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Har haft detta recept i receptboken länge, men inte prövat. Låter så gott, så det är dags att testa!
Instruktioner
- Filéa laxen, men låt skinnet vara kvar. Dra bort alla småben. Blanda socker, salt, peppar och riven ingefära och bred ut blandningen över laxens köttsida. Lägg den på ett fat.
- Låt laxen ligga i rumstemperatur en halvtimme tills saltet börjar lösa sig. Ställ den sedan i kylskåpet 1 1/2- 2 dygn, vänd ett par gånger under tiden.
Om gravlaxen ska sparas längre, ta den ur lagen och förvara den i en plastpåse.
- Blanda senap, socker, vinäger, salt och peppar och vispa därefter ner oljan droppvis.
Blanda ner dillen.
Skala gurkan, hyvla den på längden med osthyvel. Skär skivorna i spaghettismala strimlor. Hit kan förberedas.
- Blanda i gurkan inför serveringen.
Torka laxen och skär bort skinnet. Skiva den halvcentimetertjockt rakt ner. Lägg upp laxskivorna på gurksalladen.
Publicerat den
18 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar