Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingevaras omelett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk - men rik i smaken. Den här kan du bjuda inbitna köttätare på.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj linserna. Skölj sellerin och skär i små bitar. Häll lite olja i en kastrull och fräs den hackade löken tillsammans med den pressade vitlöken några minuter. Tillsätt sellerin och linserna, salt och peppar och häll över vatten så det står ett par centimeter ovanför det gröna. Koka ca en halvtimme. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och kryddor. Tärna paprikan. Lägg paprikan i en djup traktörpanna. Tillsätt de kokta grönsakerna. Blanda om. Häll över äggstanningen. Låt stå på plattan någonstans emellan kokvärme och stekvärme en dryg halvtimme. Häll sedan över nyriven parmesanost och ställ den under grillelementet i ugnen några minuter tills osten smält och omeletten fått fin färg. Servera med ett svalt vitt vin t ex.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.