En klassisk dessert med twist! Smulorna ger en härlig krispighet.
Den goda såsen passar även utmärkt till höstens alla efterrättspajer.
Instruktioner
- Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt socker, vin, grenadin, Sprite och vaniljstången. Koka upp och låt koka 5 minuter utan lock. Lyft ur vaniljstången och lägg i plommonen. Koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna i lagen.
- Blanda alla ingredienser till smulorna i en bunke. Strö ut det över en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.
- Koka upp grädde, mjölk och kardemummakärnor till kardemummasåsen. Ta av från plattan och låt dra i 20 minuter. Vispa ihop äggulor och socker pösigt. Sila bort kardemummakärnorna. Vispa ner äggsmeten i gräddblandningen och värm försiktigt under vispning till 82 grader då såsen tjocknar. Låt kallna innan servering.
Publicerat den
24 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar