Lax med smak av apelsin och stjärnanis, äpple och kapris, rödkål och stilton. Ett litet annorlunda inslag på till exempel julbordet men även till påsk och midsommar...
Instruktioner
- Skär ner laxen i små kuber (ca 2x2 cm) och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Baka i ugnen på 60 grader i 15 minuter. Lägg sedan ut bitarna på tre fat (ett fat per marinad) och häll på marinaderna. Låt stå och dra i en timme innan servering.
- Apelsin & stjärnanis:
Strimla apelsinskalet fint, tänk på att inte få med för mycket av det vita på skalet. Pressa juicen ur apelsinen och blanda skal, juice, stjärnanis, socker, salt och peppar i en skål. När sockret löst sig ordentligt häller du blandningen över laxbitarna. Täck med folie.
- Äpple & kapris:
Tvätta äpplet och skär i små bitar, blanda med kapris, citronjuice, olivolja, salt och peppar. Låt marinaden stå och dra lite. Häll blandningen över laxen och täck med folie.
- Rödkål & stilton:
Blanda rödkål och majonnäs i en skål och låt kålen mjukna lite. Blanda i hälften av osten. Lägg ut kålblandningen över laxen, strö över resten av osten och gräslöken. Täck med folie.
Publicerat den
2 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar