Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd lax i tre smaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax med smak av apelsin och stjärnanis, äpple och kapris, rödkål och stilton. Ett litet annorlunda inslag på till exempel julbordet men även till påsk och midsommar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ner laxen i små kuber (ca 2x2 cm) och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Baka i ugnen på 60 grader i 15 minuter. Lägg sedan ut bitarna på tre fat (ett fat per marinad) och häll på marinaderna. Låt stå och dra i en timme innan servering.
  2. Apelsin & stjärnanis: Strimla apelsinskalet fint, tänk på att inte få med för mycket av det vita på skalet. Pressa juicen ur apelsinen och blanda skal, juice, stjärnanis, socker, salt och peppar i en skål. När sockret löst sig ordentligt häller du blandningen över laxbitarna. Täck med folie.
  3. Äpple & kapris: Tvätta äpplet och skär i små bitar, blanda med kapris, citronjuice, olivolja, salt och peppar. Låt marinaden stå och dra lite. Häll blandningen över laxen och täck med folie.
  4. Rödkål & stilton: Blanda rödkål och majonnäs i en skål och låt kålen mjukna lite. Blanda i hälften av osten. Lägg ut kålblandningen över laxen, strö över resten av osten och gräslöken. Täck med folie.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.