Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irish coffee ostkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Cheesecake med smak av whisky och kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kex och smält smör eller margarin i en matberedare. Lägg bakpapper i botten på en springform med diameter ca 24 cm och tryck ut kexblandningen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Vispa upp Milda visp och blanda i färskost, socker och whisky. Krama ur gelatinbladen och smält dem i hett kaffe. Låt svalna något och tillsätt till fyllningen i en tunn stråle under omrörning.
  3. Häll fyllningen över kexbottnen och låt kakan stelna i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten. Lösgör kakan från kanten med en kniv. Flytta över den till ett serveringsfat och dekorera med chokladbönor.
  4. Tips! Använd konjak i stället för whisky.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.