Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk äggsmörgås

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En smörgås att äta till brunch eller snabblunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta en skiva bröd och skär ut en rundel eller fyrkant i mitten av brödet. Stek brödet i brynt matfett (eller rosta och lägg ner i torr teflonpanna). Slå ett ägg över så att själva äggulan lägger sig i hålet i mitten. Den överblivna brödbiten kan också steka med (eller rostas och stekas i teflonpanna) vid sidan om. Stek på medelstark värme tills ägvitan stelnar till hälften. Vänd smörgåsen försiktigt och stek några minuter på den andra sidan
  2. Bräck under tiden skinka och servera till smörgåsen, tillsammans med tomater (eller vad man vill ha för grönsaker till), hacka gärna persilja och strö över. Servera gärna ett gott te till. Bacon och prinskorv passar också bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.