En otroligt god festrätt som även de mest inbitna köttätare höjer tummen upp för!
Instruktioner
- Gremolata:
Finriv skalet från citronerna och pressa saften. Skala och finriv vitlöksklyftorna och finhacka bladpersiljan. Blanda citronskal och -saft med vitlök, persilja, olivolja och salt.
- Böngryta:
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär tomaterna i grova bitar. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs lök och tomater tills löken har mjuknat. Strö över socker och låt grönsakerna karamellisera lätt under omrörning, ca 2 minuter. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och passerade tomater. Koka upp och låt sjuda under lock ca 1 timme. Rör i alla bönor och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Hacka basilika och vänd ner i grytan. Krydda med salt och peppar.
- Krämig polenta:
Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningen. Vispa ner polentan i den kokande buljongen och sänk värmen. Låt sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Skala vitlöken och mixa med soltorkade tomater, basilika och olivolja till en nästan slät röra. Vispa ner röran och den rivna parmesanosten i den färdigsjudna polentan. Krydda med salt och peppar.
- Servera polentan i botten av en djup tallrik, toppa med böngrytan och bjud gremolata till!
Publicerat den
1 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar