Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk böngryta med krämig polenta och gremolata

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En otroligt god festrätt som även de mest inbitna köttätare höjer tummen upp för!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gremolata: Finriv skalet från citronerna och pressa saften. Skala och finriv vitlöksklyftorna och finhacka bladpersiljan. Blanda citronskal och -saft med vitlök, persilja, olivolja och salt.
  2. Böngryta: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär tomaterna i grova bitar. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs lök och tomater tills löken har mjuknat. Strö över socker och låt grönsakerna karamellisera lätt under omrörning, ca 2 minuter. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och passerade tomater. Koka upp och låt sjuda under lock ca 1 timme. Rör i alla bönor och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Hacka basilika och vänd ner i grytan. Krydda med salt och peppar.
  3. Krämig polenta: Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningen. Vispa ner polentan i den kokande buljongen och sänk värmen. Låt sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Skala vitlöken och mixa med soltorkade tomater, basilika och olivolja till en nästan slät röra. Vispa ner röran och den rivna parmesanosten i den färdigsjudna polentan. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera polentan i botten av en djup tallrik, toppa med böngrytan och bjud gremolata till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.