Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk cheesecake

 
Skriv ut

Överraska familj och vänner med något nytt! Den här desserten blir bäst om man gör den en eller två dagar i förväg och låter den stå i kylen över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Rosta hasselnötskärnorna i stekpanna tills de blivit bruna, lägg dem på en ren handduk och gnugga bort skalen. Låt dem kallna och lägg dem i matberedare tillsammans med choklad, citronskal och citronsaft, ost, rom och socker. Kör tills allt är blandat och häll över det i en stor skål. Vispa lätt den extra äggvitan tills den håller formen och vänd ner den i blandningen.
  3. Skär smöret i bitar på ca 15 g och lägg dem i matberedaren tillsammans med mjöl, bakpulver, farinsocker, mandel, vaniljsocker och ägg. Kör tills blandningen ser ut som grova brödsmulor.
  4. Häll en tredjedel av blandningen i botten på formen och pressa lätt ner den. Häll ostblandningen ovanpå och jämna till ytan. Häll sedan resten av den knapriga blandningen ovanpå. Se till att hela ytan är täckt men jämna inte till den.
  5. Ställ formen på en bakplåt och grädda i 175 grader ca 1 timme eller tills kakan har höjt sig lite, blivit guldbrun och känns fast. Låt den kallna i formen, täck över den och låt den stå i kylen över natten.
  6. Ta före serveringen ut kakan ur kylen och lossa den ur formen. Låt den stå i rumstemperatur ca 1 timme innan den serveras, överpudrad med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.