- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Med de italienska favoriterna - oregano, tomater, oliver, persilja och parmesan - blir omeletten en god klassiker.
416 kcal/portion.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Lägg kycklingfilén i en ugnsfast form med 3 msk vatten. Strö över oregano, täck formen med aluminiumfolie och stek kycklingen i ugnen 10-15 minuter tills den är genomstekt. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
- Strimla kycklingen med en gaffel när den är tillräckligt sval för att hanteras.
- Lägg kycklingstrimlorna i en skål tillsammans med tomater, persilja, oliver och hälften av parmesanosten.
- Krydda med svartpeppar och blanda väl.
- Vispa ihop äggen i en skål och häll dem över kycklingblandningen. Vänd försiktigt runt så att allt blandas.
- Sätt på ugnens grill. Hetta upp oljan i en stor ugnsfast stekpanna, tillsätt kycklingblandningen och stek cirka 5 minuter tills omelettens kanter är fasta.
- Strö över resten av osten och stek omeletten under ugnens grill 2-3 minuter tills omeletten är gyllene och fast.
- Servera direkt från stekpannan eller låt svalna och skär i bitar.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar