Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk kycklingomelett

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Med de italienska favoriterna - oregano, tomater, oliver, persilja och parmesan - blir omeletten en god klassiker. 416 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg kycklingfilén i en ugnsfast form med 3 msk vatten. Strö över oregano, täck formen med aluminiumfolie och stek kycklingen i ugnen 10-15 minuter tills den är genomstekt. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  3. Strimla kycklingen med en gaffel när den är tillräckligt sval för att hanteras.
  4. Lägg kycklingstrimlorna i en skål tillsammans med tomater, persilja, oliver och hälften av parmesanosten.
  5. Krydda med svartpeppar och blanda väl.
  6. Vispa ihop äggen i en skål och häll dem över kycklingblandningen. Vänd försiktigt runt så att allt blandas.
  7. Sätt på ugnens grill. Hetta upp oljan i en stor ugnsfast stekpanna, tillsätt kycklingblandningen och stek cirka 5 minuter tills omelettens kanter är fasta.
  8. Strö över resten av osten och stek omeletten under ugnens grill 2-3 minuter tills omeletten är gyllene och fast.
  9. Servera direkt från stekpannan eller låt svalna och skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.