Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk ostkaka

 
Skriv ut

Supergott med lite kaffe till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tvätta citronen (eller apelsinen) noga, torka och riv av skalet försiktigt.
  3. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  4. Rör i ricottaost och rivet citrus/apelsinskal. Riv även över bittermandel.
  5. Rör till sist i mjölet för hand.
  6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten.
  7. Fyll smeten i formen och grädda kakan, i cirka 25-30 minuter. Prova med en sticka.
  8. Knäck alltid upp äggen i en skäl innan du häller dem i smeten. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.