Lufttorkad skinka, tomat, basilika, oliver och ost på en botten med valnötter eller pinjenötter i är god sommarmat
Ingredienser
Instruktioner
Ugn 225°
Lägg valnötskärnor, vetemjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smuligt. Tillsätt crème fraiche och arbeta ihop till en degboll.
Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Vispa samman pastasås med hackade oliver, ägg, lätt crème fraiche i en skål. Häll över i pajskalet och strö över osten.
Tryck försiktigt ner osten i fyllningen med en gaffel. Grädda pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
Låt pajen svalna något innan filetto di lombo läggs luftigt runt kanten. Vrid skivorna i en ”åtta” innan de läggs på.
Dela tomaterna och lägg i mitten av pajen tillsammans med bladrosetter av citronbasilika.
Krydda lätt med nymald svartpeppar över pajen. Servera med sallad.