Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk paj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lufttorkad skinka, tomat, basilika, oliver och ost på en botten med valnötter eller pinjenötter i är god sommarmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Lägg valnötskärnor, vetemjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smuligt. Tillsätt crème fraiche och arbeta ihop till en degboll.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
  4. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
  5. Vispa samman pastasås med hackade oliver, ägg, lätt crème fraiche i en skål. Häll över i pajskalet och strö över osten.
  6. Tryck försiktigt ner osten i fyllningen med en gaffel. Grädda pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
  7. Låt pajen svalna något innan filetto di lombo läggs luftigt runt kanten. Vrid skivorna i en ”åtta” innan de läggs på.
  8. Dela tomaterna och lägg i mitten av pajen tillsammans med bladrosetter av citronbasilika.
  9. Krydda lätt med nymald svartpeppar över pajen. Servera med sallad.
  10. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.