Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk potatismosgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och festlig potatismosgratäng med smaksättning av bl.a. mozzarella och schweizerost (alt. västerbottensost), spenat, lök och champinjoner. Den passar fint att servera till det mesta, men extra god till t.ex. korv av olika slag, från falu till kryddkorv (gärna ostkorv) och till kött, gärna rökt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenatbladen i en kastrull och tillsätt lite riven muskot.
  2. För över spenaten på ett smort ugnssäkert fat.
  3. Skiva champinjonerna, hacka löken och låt dem puttra 5 minuter i olja.
  4. Fördela champinjoner och lök på spenatbladen.
  5. Skär mozzarella i skivor och lägg dem ovanpå.
  6. Strö på salt och peppar.
  7. Koka, skala och pressa potatisen och rör moset med grädde, ägg och riven schweizerost (el. västerbotten).
  8. Smaksätt med salt och peppar och lägg moset ovanpå mozzarellan.
  9. Strö på ströbröd och klicka lite smör över.
  10. Grädda i 200 grader tills ytan är gyllenbrun (ca 35 minuter)
  11. Servera den gärna med en enkel grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • awen 31 augusti 2009

    Det här var verkligen mycket, mycket gott! Helt klart tummen upp från oss! Tack för det fina receptet.

  • mirandamalm 21 maj 2013

    Kalasgott. Vi hade sallad och parmaskinka till. Och vanlig grädde istället för kaffegrädde. Kommer definitivt att göra igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.