Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk rissoppgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En matig soppgryta med avorioris, rotselleri, skinka och saffran som serveras med basilika strössel och bröd. 450 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken, skala och skär selleri och morötter i små tärningar. Skär skinkan i tärningar. Fräs rotfrukterna och skinkan i oljan i en gryta, stor nog för soppkok. Pudra över saffranet och tillsätt riset. Häll över buljongen och lägg i lagerbladen. Låt soppan koka under lock ca 20 minuter.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikan, lägg paprikan i soppan när 5 minuter återstår av koktiden. Smaka av soppan med peppar. Hacka basilikan och blanda med osten.
  3. Servera soppan med basilikaströsslet vid sidan om och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.