Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk spenatrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En krämig risotto, som är både god och mättande

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Skölj den färska spenaten och låt den torka. Grovhacka den. Alternativt tina den djupfrysta spenaten, krama ur vätskan och grovhacka den.
  2. Fräs löken mjuk och glansig i olivoljan utan att den får färg.
  3. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den slaknar eller vätskan har kokat bort.
  4. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut så att kornen blir glansiga. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt riset koka på svag värme under lock ca 10 minuter.
  5. Rör ner parmesanosten och låt riset koka klart i ytterligare 10 minuter.
  6. Rör ner smöret i risotton och lyft den med hjälp av två gafflar så att den blir luftig.
  7. Bjud hårdkokta ägg till och strö över nyriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.