En krämig risotto, som är både god och mättande
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Skölj den färska spenaten och låt den torka. Grovhacka den. Alternativt tina den djupfrysta spenaten, krama ur vätskan och grovhacka den.
- Fräs löken mjuk och glansig i olivoljan utan att den får färg.
- Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den slaknar eller vätskan har kokat bort.
- Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut så att kornen blir glansiga. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt riset koka på svag värme under lock ca 10 minuter.
- Rör ner parmesanosten och låt riset koka klart i ytterligare 10 minuter.
- Rör ner smöret i risotton och lyft den med hjälp av två gafflar så att den blir luftig.
- Bjud hårdkokta ägg till och strö över nyriven parmesanost.
Publicerat den
23 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar