Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk sugo på mitt sätt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är min variant av den klassiska italienska tomatsåsen. Det finns lika många varianter av den som det finns italienare, men som sagt det här är min variant. Du

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka vitlök och lök samt chilifrukten. Fräs dessa i olja och tillsätt sedan tomatpuré, rör om. Häll därefter ned tomater med sin juice och lagerblad, mosa dem lätt med en träsked. låt koka upp. Låt sedan stå och småputtra minst 15 minuter, gärna mycket längre. Den blir bara mustigare då.
  2. Strö över basilika och oregano och eventuellt lite andra örter. Smaka av med salt pch peppar. Servera till nykokt pasta och nyriven parmesan. OM du vill ha den lite matigare kan du låta ett par tunt skivade selleristjälkar och morot koka med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.