Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk tomatkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dukanvänligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken och finhacka vitlöken. Finstrimla paprikan. Skär varje kycklingfilé i fyra skivor på längden. Lägg kycklingskivorna bredvid varandra i en ugnsfast form.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök cirka 5 minuter, tills löken har mjuknat. Tillsätt passerade tomater och tomatpuré, blanda och koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 minuter.
  3. Blanda ner paprikan och hälften av basilikan i såsen och häll såsen över kycklingfiléerna.
  4. Ugnskoka cirka 30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Ta ut ur ugnen, garnera med basilikablad och servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.