Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienskt lökbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Täck bröden med skivad lök, gourmétsalt och olivolja före gräddningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och ½ dl olja. Arbeta in mjölet till en smidig, ganska fast deg. Arbeta degen cirka 10 minuter i matberedare. Låt degen jäsa en halvtimme i rumstemperatur.
  2. Dela den i två delar och kavla ut till två ovala, cirka ½ cm tjocka bröd. Lägg över på plåtar. Platta till bröden med hjälp av fingrarna.
  3. Täck med skivad lök och strö över lite salt. Häll ½ dl olivolja i en fin stråle över de två bröden. Låt jäsa i cirka 15 minuter.
  4. Grädda sedan i 200º varm ugn 10-15 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.