Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienskt olivbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

215 kalorier per bröd Servera som brytbröd till en soppa eller sallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hacka oliverna och blanda mjöl, salt, jäst, socker, basilika. Tillsätt vattnet och arbeta till en smidig deg. Täck över och låt degen jäsa i 1 timme.
  3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig. Rulla ut degen till en längd och dela den i 8 bitar. Forma dem till bullar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Låt dem jäsa övertäckta tills de är lätta och porösa, ca 30 minuter. Pensla bullarna med lite olivolja och mal över svartpeppar.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.