- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Den här goda grytan lagar min pappa och tar med sig till älgjakten varje år.
Instruktioner
- Bryn grytbitarna i margarin i en gryta.
Rör ut mjölet i lite vatten och häll över köttet. Späd lite i taget med buljongen under omrörning. Salta och peppra några varv med pepparkvarnen.
- Dags att påbörja långsam sjudning under lock.
Skala och tunnskiva morötterna, skala och klyfta löken. Lägg morot och lök i grytan.
- Tillsätt enbär, rosmarin och lagerblad. Sjud ca 1 timme, rör om ibland. Häll i grädde och sjud vidare 20-30 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av med gelé och kryddor.
- Bryn kantarellerna, vänd ner merparten i grytan och lägg resten ovanpå.
Servera med kokt potatis och gelé.
Publicerat den
19 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar