Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jägargryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den här goda grytan lagar min pappa och tar med sig till älgjakten varje år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn grytbitarna i margarin i en gryta. Rör ut mjölet i lite vatten och häll över köttet. Späd lite i taget med buljongen under omrörning. Salta och peppra några varv med pepparkvarnen.
  2. Dags att påbörja långsam sjudning under lock. Skala och tunnskiva morötterna, skala och klyfta löken. Lägg morot och lök i grytan.
  3. Tillsätt enbär, rosmarin och lagerblad. Sjud ca 1 timme, rör om ibland. Häll i grädde och sjud vidare 20-30 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av med gelé och kryddor.
  4. Bryn kantarellerna, vänd ner merparten i grytan och lägg resten ovanpå. Servera med kokt potatis och gelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.