Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jägarschnitzel med kantarellsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En bättre höstmiddag än detta går knappast att tänka sej!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och borsta svampen och skär av den nedre delen av fötterna. Halvera svampen eller skär den i fjärdedelar beroende på storlek. Skala och tärna lök och lökvit. Ta av timjan- och persiljebladen från kvistarna och hacka örterna fint.
  2. Torka av kalvschnitzlarna och banka ut dem lätt. Krydda på båda sidor med salt och peppar och strö totalt ca 1 msk mjöl på båda sidor av schnitzlarna.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg i svampen och krydda med timjan, salt och peppar. Lägg på locket och låt puttra 5 min.
  4. Blanda resten av mjölet med grädde och vin. Häll blandningen samt buljongen över svampen och låt sjuda 6 min utan lock. Rör om då och då.
  5. Hetta upp resten av oljan i en stor teflonstekpanna och stek schnitzlarna 3 min på varje sida. Rör ner persiljan i svampsåsen och servera köttet med såsen. Servera gärna strimlad, råstekt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.