En bättre höstmiddag än detta går knappast att tänka sej!
Instruktioner
- Ansa och borsta svampen och skär av den nedre delen av fötterna. Halvera svampen eller skär den i fjärdedelar beroende på storlek. Skala och tärna lök och lökvit. Ta av timjan- och persiljebladen från kvistarna och hacka örterna fint.
- Torka av kalvschnitzlarna och banka ut dem lätt. Krydda på båda sidor med salt och peppar och strö totalt ca 1 msk mjöl på båda sidor av schnitzlarna.
- Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg i svampen och krydda med timjan, salt och peppar. Lägg på locket och låt puttra 5 min.
- Blanda resten av mjölet med grädde och vin. Häll blandningen samt buljongen över svampen och låt sjuda 6 min utan lock. Rör om då och då.
- Hetta upp resten av oljan i en stor teflonstekpanna och stek schnitzlarna 3 min på varje sida. Rör ner persiljan i svampsåsen och servera köttet med såsen.
Servera gärna strimlad, råstekt potatis till.
Publicerat den
10 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar