Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättesnabb kycklinggryta

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En kycklinggryta du svänger ihop på en kvart med ingredienser du säkert redan har hemma!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken i ganska små bitar. Fräs den. Dela kycklingen i ganska små bitar. Se till att de är hyfsat jämnstora. Salta och peppra dem och krydda dem gärna med valfri annan krydda (exempelvis thaicurry). Stek kycklingen på medelvärme tills den är genomstekt. Använd samma stekpanna som lökens och tlllsätt kyklingen strax innan löken börjar kännas färdigbrynt. Tillsätt sedan gräddfilen/creme fraichen eller matlagningsgrädden. Häll i tomatpurén, basilikan och slutligen sambal oelek om du vill ha lite hetta i grytan. Rör om ordentligt och låt puttra i 3-5 minuter. Serveras med fördel med råstekt potatis, pasta eller nudlar. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.