De här frikadellerna kokas i en klar buljong som är lätt kryddad med ingefära, salladslök och soja.
Instruktioner
- Blanda köttfärs, äggvita, vitlök, majsena och hälften av ingefäran och salladslöken. Blanda väl till en slät smet. Täck över med plastfolie och kyl fram tills användning.
- Hetta upp olja på medelvärme i en stekpanna och fräs resten av ingefäran och salladslöken tills den mjuknar och börjar dofta. Häll på buljong, soja och 5 dl vatten. Koka upp och sänk sedan värmen så att buljongen sjuder svagt.
- Fukta händerna med kallt vatten och rulla 16 frikadeller som är ca 3 cm i diameter. Lägg försiktigt frikadellerna i den kokande buljongen, lägg på locket och låt sjuda 15 minuter. Tillsätt skivad pak choy och sjud ytterligare 5 minuter tills frikadellerna är färdiga.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar