Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japanska frikadeller i buljong

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här frikadellerna kokas i en klar buljong som är lätt kryddad med ingefära, salladslök och soja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda köttfärs, äggvita, vitlök, majsena och hälften av ingefäran och salladslöken. Blanda väl till en slät smet. Täck över med plastfolie och kyl fram tills användning.
  2. Hetta upp olja på medelvärme i en stekpanna och fräs resten av ingefäran och salladslöken tills den mjuknar och börjar dofta. Häll på buljong, soja och 5 dl vatten. Koka upp och sänk sedan värmen så att buljongen sjuder svagt.
  3. Fukta händerna med kallt vatten och rulla 16 frikadeller som är ca 3 cm i diameter. Lägg försiktigt frikadellerna i den kokande buljongen, lägg på locket och låt sjuda 15 minuter. Tillsätt skivad pak choy och sjud ytterligare 5 minuter tills frikadellerna är färdiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.