Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa med frikadeller

(1 kommentar)  
Nässelsoppa med frikadeller Nässelsoppa med frikadeller
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en soppa som vi alltid vill ha när deförsta små nässlorna sticker upp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka rikligt med nässlor när dom är små. c:a 1/2 plastpåse
  2. Skölj dom mycket noga i rikligt men vatten 6-8 ggr. Koka nässlorna ltillsamman med gräslöken. Kör det i matberedaren. Blanda samman ingredienserna till frikadellerna.Gör små bullar som kokas ivatten 20 min. Smält smör,blanda i mjöl och späd med nässlora.Använd även vattnet som frikadellerna har kokat i. Lägg i en buljongtärning. smaka av med salt och peppar Serveras med kokta ägghalvor

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anna-Lena1922 11 februari 2008

    har med tacksamhet tagit del av olika möjligheter att använda nässlor. Ogräs till trots är det en läcker och nyttig ört anna-lena 1922

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.