- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta är en soppa som vi alltid vill ha när deförsta små nässlorna sticker upp.
Instruktioner
- Plocka rikligt med nässlor när dom är små. c:a 1/2 plastpåse
- Skölj dom mycket noga i rikligt men vatten 6-8 ggr.
Koka nässlorna ltillsamman med gräslöken. Kör det i matberedaren.
Blanda samman ingredienserna till frikadellerna.Gör små bullar som kokas ivatten 20 min.
Smält smör,blanda i mjöl och späd med nässlora.Använd även vattnet som frikadellerna har kokat i. Lägg i en buljongtärning. smaka av med salt och peppar
Serveras med kokta ägghalvor
Publicerat den
11 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
har med tacksamhet tagit del av olika möjligheter att använda nässlor. Ogräs till trots är det en läcker och nyttig ört anna-lena 1922