Två sorters chokladmousse varvade med sött bärmos. Fryspulver är ett förtjockningsmedel som används för att moset ska bli fastare i konsistensen.
Instruktioner
- Jordgubbsmos:
Skölj och rensa jordgubbarna. Mixa eller mosa dem till en slät puré. Blanda samman socker och fryspulver och strö det över jordgubbsmoset under kraftig vispning. Ställ åt sidan medan chokladmousserna görs i ordning.
- Chokladmousser:
Bryt den mörka och vita chokladen i bitar var för sig och smält respektive choklad över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Vispa därefter grädden.
- Dela äggsmeten i två lika delar och rör ned den smälta chokladen i var sin smet till slät konsistens. Vänd därefter ned grädden, hälften i den vita smeten och hälften i den mörka. Rör båda smeterna släta.
- Varva de tre smeterna i glas och garnera med en gräddklick och färska bär.
Publicerat den
17 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar