Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och flädertiramisu

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fräsch och busenkel efterrätt med kex doppade i flädersaft med mascarponefyllning och jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och rensa jordgubbarna till smeten. Mixa dem med stavmixer och passera genom en sil. Vispa äggulor och florsocker hårt med elvisp. Klicka i mascarponen och jordgubbspurén och vispa smeten jämn.
  2. Doppa halva kexen snabbt i flädersaften och lägg växelvis doppade halvor vid torra i en form så botten täcks. Lägg på ett lager mascarponefyllningen, ytterligare ett lager fläderdoppade kex och avsluta med fyllning.
  3. Låt stå kallt några timmar eller över natten. sikta florsocker på toppen och garnera med drivor av skivade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.