Härlig efterrätt med smak av jordgubb och fläder.
Instruktioner
- Sockerkaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
- Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
- Fläderkräm:
Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda ut majsstärkelsen med flädersaft.
- Koka upp vispgrädden och vispa ner den varma vätskan i äggsmeten.
- Häll tillbaka smeten i kastrullen. Tillsätt saftblandningen och sjud krämen under vispning tills den tjocknat ordentligt och blivit blank i färgen. Låt svalna.
- Blanda vispad grädde med grekisk yoghurt och vänd ner detta i fläderkrämen.
- Skiva sockerkakan i cirka 2 cm tjocka skivor.
- Koka upp prosecco och muscovadosocker, låt svalna lite.
- Skiva jordgubbarna och lägg dem och hallonen i den ljumna marinaden.
- Varva kaka, bär och fläderkräm i lager i en glasskål på fot (först kaka, sedan bär, sist fläderkräm) det översta lagret ska vara kräm och bär.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar