Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och flädertrifle

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Härlig efterrätt med smak av jordgubb och fläder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sockerkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
  6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
  8. Fläderkräm: Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  9. Blanda ut majsstärkelsen med flädersaft.
  10. Koka upp vispgrädden och vispa ner den varma vätskan i äggsmeten.
  11. Häll tillbaka smeten i kastrullen. Tillsätt saftblandningen och sjud krämen under vispning tills den tjocknat ordentligt och blivit blank i färgen. Låt svalna.
  12. Blanda vispad grädde med grekisk yoghurt och vänd ner detta i fläderkrämen.
  13. Skiva sockerkakan i cirka 2 cm tjocka skivor.
  14. Koka upp prosecco och muscovadosocker, låt svalna lite.
  15. Skiva jordgubbarna och lägg dem och hallonen i den ljumna marinaden.
  16. Varva kaka, bär och fläderkräm i lager i en glasskål på fot (först kaka, sedan bär, sist fläderkräm) det översta lagret ska vara kräm och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.