En lite annorlunda sommartårta.
Instruktioner
- Kokosbotten:
Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos och smält margarin. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i kokossmeten och jämna till ytan. Grädda i ca. 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
- Jordgubbs- och kokosparfait:
Vispa äggulor och florsocker till ett fluffigt skum. Vispa grädden. Vänd i kokosmjölk och jordgubbspurén i äggulesmeten, tillsätt lime och vänd ner grädden. Häll upp smeten på kokosbottnen i formen, strö över riven kokos och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Ta fram tårtan ca. 15 minuter innan den ska serveras. Garnera med chokladdoppade jordgubbar och servera med en jordgubbssås.
Publicerat den
16 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar