Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och kokosparfaittårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda sommartårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kokosbotten: Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos och smält margarin. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i kokossmeten och jämna till ytan. Grädda i ca. 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  2. Jordgubbs- och kokosparfait: Vispa äggulor och florsocker till ett fluffigt skum. Vispa grädden. Vänd i kokosmjölk och jordgubbspurén i äggulesmeten, tillsätt lime och vänd ner grädden. Häll upp smeten på kokosbottnen i formen, strö över riven kokos och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Ta fram tårtan ca. 15 minuter innan den ska serveras. Garnera med chokladdoppade jordgubbar och servera med en jordgubbssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.