Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och marängglass

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Himmelsk god glass med frasiga maränger och rippel av jordgubbar. Servera med en jordgubbskompott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en 1- litersform med plastfolie. Vispa grädden med mascarpone, vaniljsocker och glykossirap tills det blir tjockt men inte stelt. Bryt marängerna i grova bitar.
  2. Blanda hackade jordgubbar med sylten och blanda försiktigt ner maräng och jordgubbar i krämen, men rör inte för mycket, det ska bli en rippel av jordgubbarna. Häll krämen i formen och täck med plastfolie. Frys minst 4 timmar.
  3. Koka jordgubbar och socker till kompotten i en vid panna på svag värme tills sockret löst sig och jordgubbarna börjat mjukna. Låt svalna och ställ i kyl.
  4. Låt glassen stå ca 10 minuter i rumstemperatur. Ta bort plastfolien och servera glassen tillsammans med jordgubbskompotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.