Himmelsk god glass med frasiga maränger och rippel av jordgubbar. Servera med en jordgubbskompott.
Instruktioner
- Klä en 1- litersform med plastfolie.
Vispa grädden med mascarpone, vaniljsocker och glykossirap tills det blir tjockt men inte stelt. Bryt marängerna i grova bitar.
- Blanda hackade jordgubbar med sylten och blanda försiktigt ner maräng och jordgubbar i krämen, men rör inte för mycket, det ska bli en rippel av jordgubbarna. Häll krämen i formen och täck med plastfolie. Frys minst 4 timmar.
- Koka jordgubbar och socker till kompotten i en vid panna på svag värme tills sockret löst sig och jordgubbarna börjat mjukna. Låt svalna och ställ i kyl.
- Låt glassen stå ca 10 minuter i rumstemperatur. Ta bort plastfolien och servera glassen tillsammans med jordgubbskompotten.
Publicerat den
23 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar